Handelen in cryptomunten

Er zijn steeds meer Nederlanders die overwegen om te gaan handelen in cryptomunten. Dat is natuurlijk ook goed te begrijpen, want er zijn veel Nederlanders die last hebben van de inflatie en graag een aardig rendement willen behalen op hun geld. Als je ook wilt gaan starten met het handelen in cryptomunten, dan is het aan te raden om dit artikel eens te lezen. Dat heeft ermee te maken dat het handelen in cryptomunten niet makkelijk is en je dus ook je inleg kunt verliezen. 

 

Wat zijn de risico’s van het handelen in cryptomunten?

Voordat je beslist om te gaan starten met het handelen in cryptomunten, is het belangrijk om te weten wat de risico’s ervan zijn. Een van de grootste en meest gemaakte fouten, is het gebruiken van hefboom zonder het hebben van ervaring. Wanneer je gaat handelen met hefboom, ga je handelen met geleend geld van een handelsplatform. Dit is zeker niet erg als je weet wat je doet, want hierdoor is het goed mogelijk dat je aardig kunt verdienen. Mocht je geen ervaring hebben, dan is het aan te raden om nooit met hefboom te beginnen. Dat heeft ermee te maken dat je eigen inleg binnen enkele seconde helemaal weg kan zijn. Dat zou natuurlijk erg zonde zijn en handel daarom eerst zonder hefboom. 

 

Automatisch handelen, is dat een goed begin?

Er zijn tegenwoordig veel programma’s beschikbaar gesteld waarmee het mogelijk is om automatisch te gaan handelen in DFI money of Fantom bij Bitvavo. Je zou hierdoor denken dat dit altijd de perfecte oplossing is voor mensen die geen ervaring hebben met het handelen in cryptomunten. Het is belangrijk om te weten dat het nooit verstandig is om hiermee te beginnen, want je moet de uitgevoerde orders van een programma ook begrijpen om uiteindelijk zelf te kunnen handelen. Daarnaast kan het ook voorkomen dat een programma slechte handelingen uitvoert en je je eigen inleg verliest. Een programma werkt niet op kunstmatige intelligentie, maar hanteert een bepaalde strategie. 

 

Moet je belasting betalen?

Het kan natuurlijk voorkomen dat je bent begonnen met het handelen in cryptomunten en dat je aardig goed begint te verdienen. Het is dan ook erg belangrijk om te weten dat het mogelijk kan zijn dat je belasting moet betalen. Je kunt dit het beste achterhalen door de website van de belastingdienst te bezoeken of contact op te nemen met de belastingdienst. Wat ook een mogelijkheid is, is dat je contact opneemt met een boekhouder die dit voor je gaat uitzoeken. 

Recommended Articles